anunțuri, noutăți, evenimente

DE LA CONFERINȚE DE SPECIALITATE ȘI PROIECTE EUROPENE, LA EVENIMENTE SOCIALE ȘI PUBLICAȚII

05 mai 2020

 

ATFCT prezintă noua sa realizare: „Canapeaua galbenă” - este o serie care abordează din perspectiva psihologiei și psihoterapiei - a cercetării și științei - fenomene umane de interes general. Primul episod prezintă efectele izolării asupra oamenilor, însă și posibile soluții pentru a ușura această perioadă de „distanțare socială”.

24 februarie 2020


 

ATFCT, în calitate de partener în proiectul "Linkommunity" finanțat prin programul Erasmus+, organizează în perioada 24-28 februarie 2020 o sesiune de selecție pentru participarea la trainingul C3, "ICTs for Social and Educational Communities ", training ce va avea loc în Kavadarci (Macedonia), în perioada 23-27 martie 2020 și care este dedicat cadrelor didactice, lucrătorilor sociali, profesioniștilor și paraprofesioniștilor care derulează activități în domeniul educației non-formale în care sunt implicați și elevi/tineri aflați în situații de risc. Vor fi selectate cu prioritate persoanele care au posibilitatea de a mobiliza comunitatea în sprijinul integrării elevilor/tinerilor anterior menționați.

7 iunie 2019


 

ATFCT, în calitate de partener în proiectul "Linkommunity" finanțat prin programul Erasmus+, organizează în perioada 7-11 iunie 2019 o sesiune de selecție pentru participarea la trainingul C2, care are tema "Non-formal Education Methodologies", training ce va avea loc în Bitonto (Italia), în perioada 22-24 iulie 2019 și care este dedicat cadrelor didactice, lucrătorilor sociali, profesioniștilor și paraprofesioniștilor care derulează activități în domeniul educației non-formale în care sunt implicați și elevi/tineri aflați în situații de risc.

17 mai 2019

 

ATFCT a desfășurat evenimentul de multiplicare în cadrul proiectului E/I:Motion, unde au fost prezentate celor 46 de participanți proiectul, obiectivele, partenerii și activitățile, punând bullying-ul într-un context sistemic și de teatru de forum și explicând de ce terapia asistată de animale este de un mare ajutor în diferite situații de viață.

21 ianuarie 2019

În perioada 1-5 martie 2019 va avea loc o activitate de formare în Timișoara sub forma unor sesiuni de tip short term joint staff training, activitate derulată în cadrul proiectului Linkommunity. Pentru această activitate, ATFCT va selecta doi cursanți care vor avea ocazia să participe, alături de profesioniști din Italia, FYR Macedonia și Turcia la o serie de activități derulate sub egida proiectului menționat. Participanților li se va asigura pe langă participarea la curs, masa de prânz, precum și diploma de participare. 

17 decembrie 2018

 

În perioada 17-22 februarie 2019, va avea loc o sesiune de formare în Italia, Bitonto, sub forma unor activități de tip blended mobility for youth. Această sesiune este organizată în cadrul proiectului E/I-motion: Unconventional Community Networks and Learning in support of Marginalised Youth Integration. ATFCT va selecta 4 tineri, cu vârste cuprinse între 16-30 ani, precum și doi lucrători de tineret.

22 septembrie 2018

MoT2018


În perioada 28-30 septembrie 2018, ATFCT are onoarea de a organiza și găzdui la Timișoara cea de-a 11-a întâlnire a formatorilor în psihoterapie familială din Europa, sub egida Europeean Family Therapy Association - Training Institutes Chamber (Asociația Europeană de Terapie Familială - Camera Institutelor de Formare), la care ATFCT este afiliată.

Joi, 27 septembrie, începând cu ora 10, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare a UVT, str. Vasile Pârvan 4, în ziua precedentă începerii conferinței, se vor susține două ateliere extraordinare pentru psihoterapeuți, psihologi, medici cu pregătire în domeniul terapeutic, asistenți sociali etc. moderate de formatori și psihoterapeuți de renume internațional și creditate cu 6 credite de către Colegiul Psihologilor din România:
Cum să lucrezi cu succes cu cupluri cu copii mici – modelul DAN (Mauro Mariotti, Achille Langella, Nicoletta Scaltriti, Greco Muratori) și
Lucrând pasional cu cupluri: genograma emoțională (Nevena Calovska, Umberta Telfener).

Pentru participare, doritorii sunt rugați să ne contacteze.

Evenimentul pe pagina facebook

 

24 mai 2018

Stimate/stimată client/ă,

Începând cu data de 25 mai 2018, ne vom alinia la standardele europene în vigoare privind prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație, stipulate în noul Regulamentul 2016/679/UE (Regulamentul General privind Protecția Datelor – RGPD).

27 februarie 2018

ATFCT prezintă o nouă prelegere de succes din seria „Conexiuni umane” (disponibilă în secțiunea Multimedia). Prelegerea susținută de Kyriaki și Petros Polychroni se axează pe un model de terapie dedicat înțelegerii și îmbunătățirii relațiilor de familie și de cuplu prin punerea accentului pe „inima problemei” – emoțiile și impactul lor interpersonal. Astfel, cei doi specialiști abordează: relația cu copiii, relațiile de cuplu și familie în ziua de azi, ce înseamnă să fii tată, cum se cresc copiii, comunicarea non-violentă, scopul familiilor moderne, strategii de evitare a conflictului.  

 

Susținerea conexiunii în relații într-o lume în perpetuă schimbare: noi realități pentru indivizi, cupluri și familii
Kyriaki Polychroni, Petros Polychronis

Timișoara, 24 februarie 2017

 

1 decembrie 2017

Sărbătorim ziua națională prin cunoaștere – ATFCT o prezintă pe Haviva Ayal, psihoterapeut și trainer din Israel, care susține expunerea „Provocările și povestea familiei adulte” – o prezentare atât pentru publicul larg, cât și pentru specialiști, cu acces liber și traducere în limba română, expunere care face parte din seria conferințelor „Conexiuni umane”.

{gallery}PozeArticole/ConferintaHaviva{/gallery}

13 noiembrie 2017

La această ultimă ediție a emisiunii Psihologi și psihoterapie, moderatorii Alina Zamoșteau și Daniel Muranyi, au invitat-o în studio pe dr. Anda Jurma, medic psihiatru pentru copii și adolescenți, psihoterapeut de familie și cadru didactic universitar în cadrul UMF Timișoara, pentru a dezbate subiectul sănătății mentale în familie. 

 


Cum ar putea reacționa membrii familiei astfel încât să prevină apariția unor disfuncționalități?, Cum ar trebui sa reacționeze familia cand a apărut deja un comportament disfuncțional? Care sunt etapele de viață în evoluția unei familii?, Care sunt punctele critice și cum să le depășim?, Care este diferența între un comportament disfuncțional și o boală psihică?, Ce înseamnă atunci când spunem că un membru al familiei este purtător al simptomului familial?, De ce întotdeauna, în terapiile de familie, abordăm o situație în context și nu izolat?, De ce părinții opun uneori rezistență intervenției terapeutice?, Care sunt modalitățile în care reacționează copiii in situația unor disfuncționalități in familie? Dar adulții?

Page 1 of 5