anunțuri, noutăți, evenimente

DE LA CONFERINȚE DE SPECIALITATE ȘI PROIECTE EUROPENE, LA EVENIMENTE SOCIALE ȘI PUBLICAȚII

 

 

Program de formare în psihoterapie familială și de cuplu organizat de Asociația de Terapie Familială și de Cuplu Timișoara împreună cu Alianța pentru Copil și Familie în colaborare cu renumiți formatori străini, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu desfășurare în weekend. 

Modulele se desfășoară în regim online sau/și hibrid.

10 martie 2021

ATFCT, în calitate de manager al proiectului "Socially Excluded Youth of Media Literacy" (SEMELI), finanțat prin programul Erasmus+, vă invită în 30 martie 2021, între orele 10-12, la conferința on-line de lansare a acestuia, conferință ce se va desfășura în limba română pe platforma Zoom*.
Pentru înscriere, vă rugăm să accesați acest formular.

*locuri limitate

12 decembrie 2020

ATFCT, în calitate de partener în proiectul "Special Intimacy Needs Educator" finanțat prin programul Erasmus+, organizează în perioada 14-18 decembrie 2020 o sesiune de selecție pentru participarea la trainingul "Future Special Intimacy Lab", axat pe prezentarea de metode si bune practici de abordare a educatiei sexuale si emotionale a persoanelor cu dizabilitati, training ce se va derula online în perioada 18-28 ianuarie 2021, timp de 5 zile (doar in zile lucratoare din saptamana si doar dupa-amiaza) si care este dedicat profesioniștilor și paraprofesioniștilor care lucreaza cu persoane cu dizabilitati si parintilor sau rudelor care locuiesc cu acestea. Vor fi selectate cu prioritate persoanele care au posibilitatea de a implementa in comunitate cunostintele dobandite in cadrul cursului.

20 noiembrie 2020


 

ATFCT, în calitate de partener în proiectul "Linkommunity" finanțat prin programul Erasmus+, organizează în perioada 20-25 noiembrie 2020 o sesiune de selecție pentru participarea la trainingul C3, "ICTs for Social and Educational Communities ", axat pe prezentarea de metode, instrumente si bune practici de mobilizare si educare comunitara, training ce se va derula online în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2020 și care este dedicat cadrelor didactice, lucrătorilor sociali, profesioniștilor și paraprofesioniștilor care derulează activități în domeniul educației non-formale în care sunt implicați și elevi/tineri aflați în situații de risc. Vor fi selectate cu prioritate persoanele care au posibilitatea de a mobiliza comunitatea în sprijinul integrării elevilor/tinerilor anterior menționați.

05 mai 2020

 

ATFCT prezintă noua sa realizare: „Canapeaua galbenă” - este o serie care abordează din perspectiva psihologiei și psihoterapiei - a cercetării și științei - fenomene umane de interes general. Primul episod prezintă efectele izolării asupra oamenilor, însă și posibile soluții pentru a ușura această perioadă de „distanțare socială”.

24 februarie 2020


 

ATFCT, în calitate de partener în proiectul "Linkommunity" finanțat prin programul Erasmus+, organizează în perioada 24-28 februarie 2020 o sesiune de selecție pentru participarea la trainingul C3, "ICTs for Social and Educational Communities ", training ce va avea loc în Kavadarci (Macedonia), în perioada 23-27 martie 2020 și care este dedicat cadrelor didactice, lucrătorilor sociali, profesioniștilor și paraprofesioniștilor care derulează activități în domeniul educației non-formale în care sunt implicați și elevi/tineri aflați în situații de risc. Vor fi selectate cu prioritate persoanele care au posibilitatea de a mobiliza comunitatea în sprijinul integrării elevilor/tinerilor anterior menționați.

7 iunie 2019


 

ATFCT, în calitate de partener în proiectul "Linkommunity" finanțat prin programul Erasmus+, organizează în perioada 7-11 iunie 2019 o sesiune de selecție pentru participarea la trainingul C2, care are tema "Non-formal Education Methodologies", training ce va avea loc în Bitonto (Italia), în perioada 22-24 iulie 2019 și care este dedicat cadrelor didactice, lucrătorilor sociali, profesioniștilor și paraprofesioniștilor care derulează activități în domeniul educației non-formale în care sunt implicați și elevi/tineri aflați în situații de risc.

17 mai 2019

 

ATFCT a desfășurat evenimentul de multiplicare în cadrul proiectului E/I:Motion, unde au fost prezentate celor 46 de participanți proiectul, obiectivele, partenerii și activitățile, punând bullying-ul într-un context sistemic și de teatru de forum și explicând de ce terapia asistată de animale este de un mare ajutor în diferite situații de viață.

21 ianuarie 2019

În perioada 1-5 martie 2019 va avea loc o activitate de formare în Timișoara sub forma unor sesiuni de tip short term joint staff training, activitate derulată în cadrul proiectului Linkommunity. Pentru această activitate, ATFCT va selecta doi cursanți care vor avea ocazia să participe, alături de profesioniști din Italia, FYR Macedonia și Turcia la o serie de activități derulate sub egida proiectului menționat. Participanților li se va asigura pe langă participarea la curs, masa de prânz, precum și diploma de participare. 

17 decembrie 2018

 

În perioada 17-22 februarie 2019, va avea loc o sesiune de formare în Italia, Bitonto, sub forma unor activități de tip blended mobility for youth. Această sesiune este organizată în cadrul proiectului E/I-motion: Unconventional Community Networks and Learning in support of Marginalised Youth Integration. ATFCT va selecta 4 tineri, cu vârste cuprinse între 16-30 ani, precum și doi lucrători de tineret.

22 septembrie 2018

MoT2018


În perioada 28-30 septembrie 2018, ATFCT are onoarea de a organiza și găzdui la Timișoara cea de-a 11-a întâlnire a formatorilor în psihoterapie familială din Europa, sub egida Europeean Family Therapy Association - Training Institutes Chamber (Asociația Europeană de Terapie Familială - Camera Institutelor de Formare), la care ATFCT este afiliată.

Joi, 27 septembrie, începând cu ora 10, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare a UVT, str. Vasile Pârvan 4, în ziua precedentă începerii conferinței, se vor susține două ateliere extraordinare pentru psihoterapeuți, psihologi, medici cu pregătire în domeniul terapeutic, asistenți sociali etc. moderate de formatori și psihoterapeuți de renume internațional și creditate cu 6 credite de către Colegiul Psihologilor din România:
Cum să lucrezi cu succes cu cupluri cu copii mici – modelul DAN (Mauro Mariotti, Achille Langella, Nicoletta Scaltriti, Greco Muratori) și
Lucrând pasional cu cupluri: genograma emoțională (Nevena Calovska, Umberta Telfener).

Pentru participare, doritorii sunt rugați să ne contacteze.

Evenimentul pe pagina facebook

 

Page 1 of 5