anunțuri, noutăți, evenimente

DE LA CONFERINȚE DE SPECIALITATE ȘI PROIECTE EUROPENE, LA EVENIMENTE SOCIALE ȘI PUBLICAȚII

 

Program de formare în psihoterapie familială și de cuplu organizat de Asociația de Terapie Familială și de Cuplu Timișoara împreună cu Alianța pentru Copil și Familie în colaborare cu renumiți formatori străini, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu desfășurare în weekend. 

Modulele se desfășoară cu prezență fizică, dar cu posibilitate de participare online.

14 iunie 2022

EQstudents este un proiect ambitios, derulat pe parcursul a 3 ani, dezvoltat in parteneriat de 7 organizatii din 5 tari europene - Polonia, Romania, Italia, Grecia si Cipru - care isi propune sa contribuie activ la cresterea inteligentei emotionale a copiilor si adolescentilor, prin elaborarea, testarea si implementarea unui sistem comprehensiv in context scolar, implicand deopotriva cadre didactice, specialisti care ofera suport individual (psihologi scolari, consilieri, psihopedagogi etc.) si parinti.

Proiectul se va concentra, deopotriva, pe educarea comunitatii pentru a sustine si a contribui activ la o generatie inteligenta emotional. In grupul tinta al proiectului se numara si populatia de elevi cu probleme de adaptare scolara sau marginalizata.

ATFCT este partener in cadrul acestui proiect si va coordona implementarea rezultatelor proiectului in mai multe institutii scolare din Romania.

 

21 februarie 2022 - Sesiune de selecție

ATFCT, în calitate de coordonator al proiectului „True to Age, True to Gender” finanțat prin programul Erasmus+, organizează în perioada 21 februarie-5 martie 2022 o sesiune de selecție pentru participarea la cursul „Educație socială, digitală și de gen pentru educabilii vârstnici”, axat pe prezentarea de metode, tehnici și bune practici de abordare a rolurilor de gen și a valorilor socio-culturale europene în vederea stimulării pentru învățare continuă și pentru participarea activă la viața comunitară a persoanelor vârstnice. Cursul se va derula în format online/ blended learning, în limba română, în mai multe sesiuni în zilele de weekend din perioada 12-20 martie (orarul acestora va fi convenit ulterior) si este dedicat profesioniștilor (formatori, educatori, consilieri, psihologi etc.) care lucreaza cu persoane vârstnice. Vor fi selectate cu prioritate persoanele care au posibilitatea de a implementa în comunitate cunoștintele dobândite în cadrul cursului. 

Cursul este gratuit și se finalizează cu certificat de participare. Persoanele interesate să participe sunt rugate să completeze formularul online regăsit la acest link.

 

 

 

Program de formare în psihoterapie familială și de cuplu organizat de Asociația de Terapie Familială și de Cuplu Timișoara împreună cu Alianța pentru Copil și Familie în colaborare cu renumiți formatori străini, acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu desfășurare în weekend. 

Modulele se desfășoară în regim online sau/și hibrid.

ELISTAT  


Erasmus +

 

În cadrul proiectului de parteneriat strategic Erasmus+ intitulat „ELISTAT: Îmbogățirea vieților persoanelor în vârstă prin terapie prin artă”, finanțat de Programul Erasmus+ al Uniunii Europene se organizează un concurs de alegere a unei sigle care să reprezente vizual proiectul. Cei interesați pot consulta informații despre concurs mai jos.

10 martie 2021

ATFCT, în calitate de manager al proiectului "Socially Excluded Youth of Media Literacy" (SEMELI), finanțat prin programul Erasmus+, vă invită în 30 martie 2021, între orele 10-12, la conferința on-line de lansare a acestuia, conferință ce se va desfășura în limba română pe platforma Zoom*.
Pentru înscriere, vă rugăm să accesați acest formular.

*locuri limitate

12 decembrie 2020

ATFCT, în calitate de partener în proiectul "Special Intimacy Needs Educator" finanțat prin programul Erasmus+, organizează în perioada 14-18 decembrie 2020 o sesiune de selecție pentru participarea la trainingul "Future Special Intimacy Lab", axat pe prezentarea de metode si bune practici de abordare a educatiei sexuale si emotionale a persoanelor cu dizabilitati, training ce se va derula online în perioada 18-28 ianuarie 2021, timp de 5 zile (doar in zile lucratoare din saptamana si doar dupa-amiaza) si care este dedicat profesioniștilor și paraprofesioniștilor care lucreaza cu persoane cu dizabilitati si parintilor sau rudelor care locuiesc cu acestea. Vor fi selectate cu prioritate persoanele care au posibilitatea de a implementa in comunitate cunostintele dobandite in cadrul cursului.

20 noiembrie 2020


 

ATFCT, în calitate de partener în proiectul "Linkommunity" finanțat prin programul Erasmus+, organizează în perioada 20-25 noiembrie 2020 o sesiune de selecție pentru participarea la trainingul C3, "ICTs for Social and Educational Communities ", axat pe prezentarea de metode, instrumente si bune practici de mobilizare si educare comunitara, training ce se va derula online în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2020 și care este dedicat cadrelor didactice, lucrătorilor sociali, profesioniștilor și paraprofesioniștilor care derulează activități în domeniul educației non-formale în care sunt implicați și elevi/tineri aflați în situații de risc. Vor fi selectate cu prioritate persoanele care au posibilitatea de a mobiliza comunitatea în sprijinul integrării elevilor/tinerilor anterior menționați.

05 mai 2020

 

ATFCT prezintă noua sa realizare: „Canapeaua galbenă” - este o serie care abordează din perspectiva psihologiei și psihoterapiei - a cercetării și științei - fenomene umane de interes general. Primul episod prezintă efectele izolării asupra oamenilor, însă și posibile soluții pentru a ușura această perioadă de „distanțare socială”.

24 februarie 2020


 

ATFCT, în calitate de partener în proiectul "Linkommunity" finanțat prin programul Erasmus+, organizează în perioada 24-28 februarie 2020 o sesiune de selecție pentru participarea la trainingul C3, "ICTs for Social and Educational Communities ", training ce va avea loc în Kavadarci (Macedonia), în perioada 23-27 martie 2020 și care este dedicat cadrelor didactice, lucrătorilor sociali, profesioniștilor și paraprofesioniștilor care derulează activități în domeniul educației non-formale în care sunt implicați și elevi/tineri aflați în situații de risc. Vor fi selectate cu prioritate persoanele care au posibilitatea de a mobiliza comunitatea în sprijinul integrării elevilor/tinerilor anterior menționați.

7 iunie 2019


 

ATFCT, în calitate de partener în proiectul "Linkommunity" finanțat prin programul Erasmus+, organizează în perioada 7-11 iunie 2019 o sesiune de selecție pentru participarea la trainingul C2, care are tema "Non-formal Education Methodologies", training ce va avea loc în Bitonto (Italia), în perioada 22-24 iulie 2019 și care este dedicat cadrelor didactice, lucrătorilor sociali, profesioniștilor și paraprofesioniștilor care derulează activități în domeniul educației non-formale în care sunt implicați și elevi/tineri aflați în situații de risc.