10 martie 2021

ATFCT, în calitate de manager al proiectului "Socially Excluded Youth of Media Literacy" (SEMELI), finanțat prin programul Erasmus+, vă invită în 30 martie 2021, între orele 10-12, la conferința on-line de lansare a acestuia, conferință ce se va desfășura în limba română pe platforma Zoom*.
Pentru înscriere, vă rugăm să accesați acest formular.

*locuri limitate

 

In ultima perioada, tinerii, in mod special, petrec o lunga perioada de timp in mediile sociale, utilizand resursele oferite de acesta. Exista, insa, o parte a acestei populatii care are un access redus la mediul on-line. In acest context, proiectul SEMELI are in vedere tinerii marginalizati, cu precadere cei privati de libertate, propunandu-si sa dezvolte si sa implementeze metode si practici pentru a facilita reinsertia sociala a tinerilor delincventi, dar și sa promoveze valori sociale prin intemediul alfabetismului de tip media (media literacy). Pentru a atinge acest obiectiv, in cadrul proiectului va fi dezvoltat un program de formare adresat specific acestor persoane. Programul de formare și metodologia adresate tinerilor delincventi, dar și programul de formare adresat specialistilor, va include trei elemente de baza:
1). Abilitati digitale si alfabetism digital (de exemplu, cunostinte generale TIC, aplicatii de baza media)
2). Media literacy (de exemplu, jocuri electronice, adictii, publicitate in mediile sociale, rolul social media in cercul de prieteni, familie, informatii false sau distorsionate, informatiile media asupra sanatatii fizice si psihice, cyberbullying, sexting, dezvoltarea identitatii in mediile sociale, etc.). 
3). Testimoniale si discutii privind influenta modelelor de rol.