1 decembrie 2017

Sărbătorim ziua națională prin cunoaștere – ATFCT o prezintă pe Haviva Ayal, psihoterapeut și trainer din Israel, care susține expunerea „Provocările și povestea familiei adulte” – o prezentare atât pentru publicul larg, cât și pentru specialiști, cu acces liber și traducere în limba română, expunere care face parte din seria conferințelor „Conexiuni umane”.

{gallery}PozeArticole/ConferintaHaviva{/gallery}

Întrucât în societatea actuală dificultățile pe care le întâlnim la nivel individual, la nivelul cuplului sau la nivelul familiei sunt expresia unei autonomii înțelese în termeni de individualism, „Asociația de Terapie Familială și de Cuplu” (ATFCT) Timișoara continuă seria conferințelor deschise publicului larg și specialiștilor, abordând diferite teme de interes general în ceea ce privește conexiunea și relaționarea la nivel de sistem uman – cuplu, familie, comunitate.

Atunci când majoritatea membrilor familiei sunt adulți, trebuie să gândim diferit despre natura, regulile și provocările familiei ca o unitate, deoarece atunci când copiii cresc și își întemeiază propriile familii, întrebarea „Cine se află în familie?” nu este numai teoretică, ci chiar foarte practică...

În acest context apar diverse întrebări: Pe cine invit la sărbătorile de familie?, În cine mă pot încrede când am un necaz?, Ce se va întâmpla dacă îmi doresc un moment sau o săptămână doar cu fiica mea?, Ce fac dacă nu-mi place de ginerele meu sau de părinții lui?

Expunerea va aborda unele dintre aceste subiecte și va include o discuție deschisă.

Conferința va fi susținută de dr. Haviva Ayal, psihoterapeut, formator și supervizor în terapie sistemica familială, membru fondator al Institutului Israelian de Studii Sistemice, Familie si Schimbare Personală Shinui, terapeut cu peste 30 de ani de experiență în domeniul terapiei de familie și de cuplu.