6 noiembrie 2017

La această ediție a emisiunii Psihologi și psihoterapie, invitata prof. dr. Mona Vintilă – medic specialist, psihoterapeut și cadru didactic universitar cu o vastă experiență – va aborda, în primul rând din perspectivă psihologică, împreună cu Alina Zamoșteau și Daniel Muranyi, tulburările psiho-somatice

 


În ce context apar tulburările psiho-somatice și care sunt factorii declanșatori? Se pot acestea croniciza?, Care sunt cele mai frecvente tulburări și modul în care se manifestă acestea?, Care este diferența dintre o boală somatică și una psihosomatică?, Pot aceste tulburări apărea și la copii?, Care poate fi intervenția în cazul acestor tulburări pe parte medicală și psihologică/psihoterapie?  

De-a lungul edițiilor emisiunii, transmise în direct pe Facebook și în rețeaua TV a UPC, canalul 120, moderatorii Alina Zamoșteanu și Daniel Muranyi, ambii psihologi, psihoterapeuți și cadre didactice universitare, abordează din perspectiva psihoterapiei, alături de invitații lor, aspecte întâlnite în viața cotidiană – de la educarea copiilor la dragostea și infidelitatea în cuplu, situații de criză familială, etape de dezvoltare, alegerea psihoterapeutului și multe altele.

30.10.2017  Copii care se cresc singuri. Invitat: lect. univ. dr. Oana Dău-Gașpar.
23.10.2017  Cine sunt eu? De ce nu sunt fericit când am totul? Invitați: dr. psih. Ioana Duma și psih. Sorin Duma.
16.10.2017  Hipnoză și psihoterapie
09.10.2017  Psihoterapia la copii și adolescenți cu depresie și anxietate. Invitat: dr. Anda Jurma.
02.10.2017  Devianță și psihoterapie. Invitat: psih. Delia Borza.
25.09.2017  Are psihoterapia efect?
18.09.2017  Psihoterapia dificultăților sexuale. Invitat: prof. univ. dr. Mona Vintilă.
11.09.2017  Poate dragostea în cuplu dăinui? Invitat: dr. psih. Sara Iwanir, Israel.
04.09.2017  Infidelitatea în cuplu. Invitat: psih. Ciprian Angheluță.
28.08.2017  Părintele – prieten sau educator al copilului? Invitat: lect. univ. dr. Oana Dău-Gașpar.

Această emisiune nu încearcă să ofere soluții individualizate pentru rezolvarea aspectelor amintite mai sus. Mai degrabă este o dorință de a oferi o perspectivă psihologică și psihoterapeutică asupra situațiilor problematice din viața individuală, de cuplu sau de familie, perspectivă care, implicit, să ducă la dezvoltarea unor alte atitudini ce permit îmbunătățirea acestor situații chiar de către persoanele implicate. Astfel, această emisiune nu se dorește și nici nu poate fi un înlocuitor al demersului psihoterapeutic specializat.