23 octombrie 2017

Dr. Alina Zamosteanu și dr. Daniel Muranyi abordează psihoterapia împreună cu invitații lor, dr. psih. Ioana Duma și psih. Sorin Duma, din perspectiva analizei tranzacționale în această ediție a emisiunii Psihologi și psihoterapie, realizată de ATFCT în parteneriat cu Sud Vest TV.

 

 

În această ediție a emisiunii "Psihologi și psihoterapie" cei doi psihoterapeuți, dr. psih. Alina Zamosteanu și dr. psih. Daniel Muranyi, vor discuta cu invitații lor dr. Ioana Duma și Sorin Duma, psihologi și psihoterapeuți, formatori și supervizori certificați în analiză tranzacțională, despre cum detectăm tiparele comportamentale și emoționale care ne opresc în a fi autentici în raport cu sinele și cu ceilalți, cum pot fi gestionate tristețea și furia la copii (de către părinți), dar și la adulți, cum dezvoltăm relații autentice, ce înseamnă negarea emoțiilor, cum se dezvoltă patologiile/dependențele plecând de la emoții.

De-a lungul edițiilor emisiunii, transmise în direct pe Facebook și în rețeaua TV a UPC, canalul 120, moderatorii Alina Zamoșteanu și Daniel Muranyi, ambii psihologi, psihoterapeuți și cadre didactice universitare, abordează din perspectiva psihoterapiei, alături de invitații lor, aspecte întâlnite în viața cotidiană – de la educarea copiilor la dragostea și infidelitatea în cuplu, situații de criză familială, etape de dezvoltare, alegerea psihoterapeutului și multe altele.

16.10.2017  Hipnoză și psihoterapie
09.10.2017  Psihoterapia la copii și adolescenți cu depresie și anxietate. Invitat: dr. Anda Jurma.
02.10.2017  Devianță și psihoterapie. Invitat: psih. Delia Borza.
25.09.2017  Are psihoterapia efect?
18.09.2017  Psihoterapia dificultăților sexuale. Invitat: prof. univ. dr. Mona Vintilă.
11.09.2017  Poate dragostea în cuplu dăinui? Invitat: dr. psih. Sara Iwanir, Israel.
04.09.2017  Infidelitatea în cuplu. Invitat: psih. Ciprian Angheluță.
28.08.2017  Părintele – prieten sau educator al copilului? Invitat: dr. psih. Oana Dău-Gașpar.

Această emisiune nu încearcă să ofere soluții individualizate pentru rezolvarea aspectelor amintite mai sus. Mai degrabă este o dorință de a oferi o perspectivă psihologică și psihoterapeutică asupra situațiilor problematice din viața individuală, de cuplu sau de familie, perspectivă care, implicit, să ducă la dezvoltarea unor alte atitudini ce permit îmbunătățirea acestor situații chiar de către persoanele implicate. Astfel, această emisiune nu se dorește și nici nu poate fi un înlocuitor al demersului psihoterapeutic specializat.