16 octombrie 2017

Cei doi moderatori și psihoterapeuți, dr. Alina Zamosteanu și dr. Daniel Muranyi, abordează hipnoza – un domeniu de cele mai multe ori înțeles greșit (hulit sau aclamat) și învăluit într-o aură de misticism – în această ediție a emisiunii Psihologi și psihoterapie, realizată de ATFCT în parteneriat cu Sud Vest TV.

 

 

În această ediție a emisiunii abordăm hipnoza și autohipnoza – magie sau tehnică, esoterism sau știință? – și explicăm de ce cuvântul „hipnoză” este un fals; Cum putem aplica tehnici hipnotice în viața de zi cu zi?, Cine poate beneficia de hipnoterapie? Există subiecți „buni” și subiecți „răi”?, Care este diferența dintre transa ușoară și cea profundă?, Este hipnoterapia mai eficientă decât alte forme de psihoterapie?, Oferă regresia hipnotică o confirmare a „vieților anterioare”?, Poate clientul minți cât timp se află în transă?, Sunt relaxarea și transa hipnotică inevitabil interdependente?, Este clientul aflat în transă sau hipnotizatorul cel care controlează ceea ce se întâmplă în transă?, Poate rămâne cineva blocat în transă?, Poate exista hipnoterapie prin telefon?, Cine are dreptul să practice hipnoterapia?

De-a lungul edițiilor emisiunii, transmise în direct pe Facebook și în rețeaua TV a UPC, canalul 120, moderatorii Alina Zamoșteanu și Daniel Muranyi, ambii psihologi, psihoterapeuți și cadre didactice universitare, abordează din perspectiva psihoterapiei, alături de invitații lor, aspecte întâlnite în viața cotidiană – de la educarea copiilor la dragostea și infidelitatea în cuplu, situații de criză familială, etape de dezvoltare, alegerea psihoterapeutului și multe altele.

09.10.2017  Psihoterapia la copii și adolescenți cu depresie și anxietate. Invitat: dr. Anda Jurma.
02.10.2017  Devianță și psihoterapie. Invitat: psih. Delia Borza.
25.09.2017  Are psihoterapia efect?
18.09.2017  Psihoterapia dificultăților sexuale. Invitat: prof. univ. dr. Mona Vintilă.
11.09.2017  Poate dragostea în cuplu dăinui? Invitat: dr. psih. Sara Iwanir, Israel.
04.09.2017  Infidelitatea în cuplu. Invitat: psih. Ciprian Angheluță.
28.08.2017  Părintele – prieten sau educator al copilului? Invitat: dr. psih. Oana Dău-Gașpar.

Această emisiune nu încearcă să ofere soluții individualizate pentru rezolvarea aspectelor amintite mai sus. Mai degrabă este o dorință de a oferi o perspectivă psihologică și psihoterapeutică asupra situațiilor problematice din viața individuală, de cuplu sau de familie, perspectivă care, implicit, să ducă la dezvoltarea unor alte atitudini ce permit îmbunătățirea acestor situații chiar de către persoanele implicate. Astfel, această emisiune nu se dorește și nici nu poate fi un înlocuitor al demersului psihoterapeutic specializat.